Monday, 20 February 2012

Kite berjaya ke pusingan ke 2 Piala FA

Jiwai Semangat Tok Gajah

Pasukan Tok Gajah telah berjaya mengisi slot terakhir dalam saingan piala Fa ke pusingan ke dua dengan kemenangan ke atas Felda United. Perlawanan yang berlangsung di Stadium Hang Jebat , Melaka itu berkesudahan dengan jaringan Pahang 1 Felda United 0. Hasil jaringan adalah berpunca daripada free kick yang di ambil oleh Hafiz Kamal terus ke dalam gol pada minit yang ke 39.

Jaringan beliau :



Dengan jaringan tunggal ini, maka skuad Tok Gajah boleh berbangga dengan kemenangan ke atas pasukan yang bermain dalam liga super itu. Ini membuktikan pasukan Liga Perdana mampu mengatasi pasukan Liga Super. Pasukan Sime Darby juga berjaya mencipta kejutan dengan mengalahkan satu lagi pasukan dari liga super iaitu Sabah dengan jaringan 2-0.

Selepas ini skuad Tok Gajoh akan bertemu dengan pasukan juga dari liga super iaitu T.Team . Perlawanan dijadualkan akan berlangsung di stadium Temerloh pada 10/3/2012. Tiada perlawanan timbal balik bagi pusingan ke dua. Timbal balik hanya akan dilakukan apabila sudah sampai ke peringkat suku akhir. Kepada penyokong-penyokong Pahang boleh dah tanda kat kalendar untuk sama-sama memberi sokongan padu kepada skuad Tok Gajah nanti.

Liga Malaysia akan berehat selama dua minggu sebelum perlawanan seterusnya di jalankan. Pada 2/3/2012 nanti Pahang akan bertemu dengan MP Muar di sadium Temerloh untuk saingan liga perdana. Semoga Pahang dapat terus mengutip mata sekaligus merebut takhta liga perdana.

Selamat  bercuti kepada pemain-pemain Pahang. Rehat memolek, lepas ni nok menang lagi. Hehe..

Menang Atau Kaloh Pahang Tetap Di Hati Koi !!
 Hogoh Pahang Hogoh !!



Tuesday, 14 February 2012

Carta Liga dan Piala FA 2012 pusingan pertama

Berakhirlah sudah perlawanan liga perdana untuk game yang ke 7. Result untuk game-game tersebut :

 NS Betaria 2 - 1 Perlis
MP Muar 0 - 0 Sime Darby
Pos Malaysia 2 - 1 Harimau Muda B
Johor 1 - 4 ATM
USM 0 - 1 Pahang
PDRM 3 - 5 MBJB

 Dengan keputusan yang diperolehi, maka carta liga untuk liga perdana sehingga ke perlawanan ke 7 adalah:



Pahang dan ATM semakin jauh di hadapan.  Malam tadi, pemain import baru Pahang berjersi no 9 ( boris ) berjya menjaringkan gol tunggal perlawanan antara Pahang Vs Usm Staf. Sekaligus mengutip 3 mata dan mengekori rapat ATM . Dan perbezaan mata antara kedua-dua pasukan ini adalah 2 mata.

Jaringan Boris :



Menang besar atau kecil tak menjadi masalah kerana tetap mendapat 3 mata. Misi untuk menjuarai liga perdana musim ini masih lagi berada di landasan yang betul dan tepat. Harap pemain dan pihak pengurusan Pahang FA mampu meningkatkan lagi dan meneruskan prestasi ini.

Perlawanan seterusnya untuk pasukan Pahang FA adalah perlawanan pusingan pertama piala FA. Yang mana skuad Tok Gajoh akan menentang KL Felda United FC yang beraksi dalam liga super. Skuad ToK gajoh sedikit pon tak gentar. Perlawanan di Melaka itu akan diadakan di stadium Hang Jebat . Jadi, kepada anak2 Pahang yang ada di Melaka te, moh la kite weh. Memberi sokongan padu kepada pasukan Pahang 19 arb Feb ni nanti yak.


Menang Atau Kaloh Pahang Tetap Di Hati Koi !!
Hogoh Pahang Hogoh !!

Saturday, 11 February 2012

Pahang Di Tempat Ke Dua

Selesai sudah perlawanan liga perdana malam tadi melibatkan pasukan selain daripada pasukan Pahang dan juga Johor. Result perlawanan malam tadi :

Keputusan penuh Liga Perdana | 10 Februari

٠ Betaria 1-1 PDRM
٠ MBJB 0-3 Pos Malaysia
٠ Sime Darby 4-1 USM
٠ Harimau Muda B 2-2 MP Muar
٠ Perlis 0-4 ATM
Dengan keputusan ini, maka Pahang sekarang ni berada di tangga ke dua liga. Atm berjaya menang besar ke atas Perlis dengan jaringan hatrik daripada Hairudin Omar. Berikut adalah carta bagi Liga Perdana sehingga ke 10/2/2012 :
Perbezaan dua mata dengan Atm memisahkan kita. Tapi tak apa, kerana banyak lagi perlawanan-perlawanan yang akan kita tempuh selepas ini. Dengan pengambilan pemain import baru yang telah di test malam tadi dalam perlawanan persahabatan antara Pahang menentang Shahzan Muda di stadium Temerloh . Keputusan perlawanan adalah Pahang 3 Shahzan Muda 0. Semua jaringan adalah daripada pemain import di bawah :
memakai jersi no 11

Memakai Jersi no 10

Sumber Gambar : Kuantan Port Shahzan Muda facebook group.


Rasanya daripada 3 pemain import yang di test malam tadi, dua orang ni kot yang akan terpilih kerana mengikut kenyataan daripada Datuk Akbar, PBNP mengambil dua orang daripada mereka. Semoga segala urusan dalam pengambilan pemain import ini lancar. Ini adalah kerana tarikh tutup bagi kemasukan pemain import adalah sehingga ke 13/2/2012 sahaja. Kita berharap dan berdoa agar segala-galanya lancar dan mereka boleh beraksi menentang pasukan USM Staf di Pulau Pinang nanti. Amin.



Kalau mengikut rekod di atas kertas, keputusan perlawanan menyebelahi Pahang. Tapi, jangan terlampau yakin dan mesti berhati-hati . Jangan jadi macam masa lawan dengan Perlis dulu yang mana dah leading 2-0 tapi di kejar semula pada saat2 akhir dan perlawanan berakhir dengan seri. Orang Pahang yang ada di Penang tu, boleh lah datang memberi sokongan dan semangat kepada player Pahang. Semoga Pahang berjaya mengutip 3 mata penuh lagi. Target kita sekurang-sekurang nya satu piala akan di bawa balik ke Pahang musim ini. InsyaAllah.


Menang Atau Kaloh Pahang Tetap Di Hati Koi !!
Hogoh Pahang Hogoh !!
 


Thursday, 9 February 2012

Carta Liga perdana sehingga 8/2/2012

Berikut adalah carta bagi liga perdana sehingga ke hari ni :



Pasukan Pahang mendahului liga dengan 13 mata selepas 6 perlawanan yang mana dengan 4 kemenangan, 1 seri, dan 1 kaloh.Result bagi perlawanan-perlawanan tersebot :

Pahang 1 MBJB                0  < Menang >
Pahang 4 Harimau Muda B  0  < Menang >
Pahang 2 Sime Derby        1  < Menang >
Pahang 2 Perlis                2  < Seri >
Pahang 2 Atm                  3  < Kalah >
Pahang 2 Johor FA            0  < Menang >



Manakala pasukan ATM dan PDRM masing2 dengan 11 dan 12 mata dan mempunyai kelebihan 1 perlawanan lagi. Jadi, untuk penyokong Pahang, kite kene berdoa semoga pasukan PDRM dan ATM seri atau kaloh supaya pasukan Pahang berada dalam kedudukan yang lebih selesa. Perlawanan selepas ni PDRM akan menentang Bentaria manakala ATM akan menentang Perlis.

Perlawanan ke tujuh bagi pasukan pahang adalah pada 13/2/2012 menentang USM Staf di Stadium Olahraga USM , Penang. Moh sama2 kite doakan kejayaan pasukan Pahang a.k.a Tok Gajoh !



Wednesday, 8 February 2012

Azamuddin Akil @ Alex Lepeh hero Tok Gajoh !!

Itulah ungkapan yang sebenor2nya patot di beri kepada Azamuddin atau di kenali sebagei Alex Lepeh ni. Control ball cantik, keras, rajin, tak kenal erti penat, bersemangat, dan finishing yang mantak telah di tunjukkan kepada penyokong2 pasukan Tok Gajoh.. Pemain kelahiran Lepih ini  mule mendapat perhatian bukan sahaja penyokong Pahang, malah penyokong2 negeri lain juge turut megakui akan kehebatan dan kepantasan Alex. Saksikan Finishing dan instinct jaringan gol dari hero kita :



Untuk pengetahuan Alex ada dapat offer dari 4 pasukan liga super...tapi dia tolok kerana nok menyumbang bakti pada negeri sendiri...dan salah satu pasukan yang offer alex adalah Kelantan FA..........Tahniah Alex kerana kekal bersame negeri sendiri...curah bakti pada negeri sendiri...semangat pahlawan Pahang...

Dengan kemenangan ini , Pahang berada di tangga teratas liga...harap2 selepas ni ATM kaloh, PDRM pon kaloh supaya Pahang kekal di atas...Amin...

Menang Atau Kaloh Pahang Tetap Di Hati Koi !!
Hogoh Pahang Hogoh !!


Monday, 6 February 2012

Misi Kutip 3 Mata

Selepas mengharungi 5 perlawanan, pasukan Pahang tetlah mencatatkan 3 kemenangan, 1 seri, dan 1 kekalahan. Sehingga ke perlawanan ke 5, pasukan Pahang berda di tangga ke tiga liga perdana :


Untuk meneruskan saingan dalam liga perdana, Pahang wajib menang ke atas Johor yang mana mempunyai rekod bersih masih belum mengalami kekalahan dalam 5 perlawanan. Pasukan Pahang turut mempunyai rekod bersih dalam perlawanan di gelanggang sendiri. Jadi, pertembungan antara 2 pasukan yang mana mempunyai rekod dan kelebihan masing-masing. Perlawanan pada 7/2/2012 ini akan diadakan di Temerloh dan disiarkan secara langsung oleh RTM 1.






Tentera-tentera Gajah menunggu anda wahai sang Jengking...
Gajah akan menunjukkan gadingnya selepas di asah..
Datang lah ke kubu kami dan di tusuk dengan gading...

Menang atau Kalah Pahang Tetap Di Hati Koi !!
Hogoh Pahang Hogoh !!

Saturday, 4 February 2012

Pahang Vs Atm



Berlalu lah sudah perlawanan antara pasukan Pahang menentang Atm di stadium MBPJ semalam...Suasana di stadium agak meriah dengah kehadiran penotnton Pahang, Elephant Army ( Ultras Pahang), dan para penyokong ATM...Perlawanan mula membuka tirai jaringan selepas Atm di hadiahkan sepakan penalti. Agak mengecewakan di awal permainan ATM mula mendahului. Tapi , dengan semangat yang di tunjukkan player Pahang,mereka mampu menyamakan kedudukan . Separuh masa pertama berakhir dengan jaringan 2-2.

Konvoi penyokong Pahang..Tahniah kerana sentiasa bersama pasukan Tok Gajah !!

Gerakan bagi pasukan Pahang tampak tempang pada separuh masa kedua apabila playernya terkena kad merah. ATM menggunakan peluang sebaiknya dan berjaya menjaringkan gol untuk mendahului pada minit-minit akhir walaupun player Pahang nampaknya begitu bersungguh-sungguh mempertahankan gawang gol. Namun pada minit ke 90 sekali lagi player Pahang di buang padang . Dan sekaligus menyebabkan Pahang bermain hanya dengan 9 pemain. Apa yang membanggakan adalah semangat juang player-player Pahang. Terutamanya Alex yang dilihat tak berputus asa mengejar bola. Walaupun kalah semalam, tetapi ramai penyokong Pahang menyatakan kepuasan dalam perlawanan semalam ,cuma nasib tidak menyebelahi pasukan Pahang.

Player Pahang seharusnya lebih tenang dan jangan terlampau emosi di atas padang. Ini adalah kerana kebanyakkan kad yang di layangkan adalah berpunca daripada emosi tak stabil daripada para pemain. Mungkin kerana kurang pengalaman  dalam bermain dalam liga Malaysia kerana kebanyakkan player baru di terapkan ke pasukan Pahang. Harap selepas ini player Pahang mampu lebih tenang dalam menghadapi situasi-situasi sukar dan emosi.

Bagi pemain import pula, Pahang seharusnya mencari pemain import yang lain sebelum tarikh tutup 13 Feb ni ..Ini adalah untuk menguatkan  dan memantapkan lagi pasukan Pahang. Nana di lihat jarang menerima bola, dan gelecekannya selalu tak menjadi. Kebanyakkan anak tempatan bermain lebih mantap dan lebih skillful berbanding si nana tu. Sudah 5 perlawanan di tempuhi Pahang sehingga ke hari ni, tetapi nana masih belum mampu mempersembahkan aksi yang memuaskan. Harap pihak PBNP selesaikan masalah ini secepat mungkin. Kalau tak buat apa-apa tu maknanya memang tak ada kemampuan lah maknanya tu.

Apa-apa pun pasukan Pahang masih lagi berpeluang untuk menerajui liga . Pada hari Selasa ni pasukan Pahang akan bertemu Johor di stadium Temerloh. Dan ada live di RTM1. Jangan lupa rodong2 yang ada di Temerloh dan sekitornya datanglah ke stadium memberi sokongan kepada pasukan Pahang. Pasukan Pahang wajib mengutip 3 mata 7/2 ni untuk menerajui liga dan memberi saingan dalam liga perdana.

Jumpa di sana ok rodong selasa ni...
Menang atau kalaoh Pahang tetap di hati koi !!
Hogoh Pahang Hogoh !!


Thursday, 2 February 2012

Pemain bolasepak wanita yang hot!

Wa ada search, pasal pemain bolasepak wanita yang agak hot. Memang berdarah bibir la wa cakap, sampai wa kena sensor sikit gambar sebab wa takut lu goncang telor. Kahkah alahh, rileklah, wa tunjuk sikit jek takkan nafsu dah kot?


  • Laisa Andrioli - pemain wanita kebangsaan Brazil


Lawa kan? Cam aku leww

Alahh, kalau lu orang nak mencapai tahap ejakulasi yang tinggi, sila google image sahaja. Kahkah


  • Eva Roob - Bekas pemain bolasepak wanita German. Ya, bekas, sekarang dia berpindah ke bidang bola yang lain. Ha lah, masuk bidang porno. Kuikuikui

Gentel nipple, escsnmdkjcfkj betul pompuan ni kahkah

Agak sopan sebab pakai selendang, wakaka

Wa tak apa la boleh tengok barang perempuan, pasal wa pun perempuan. Kahkah, kalau lu orang lebih-lebih, wa tak jamin. Tapi yang coolnya, cantik-cantik gini gi main bola, baik tolong mak kat dapur jek. Eh apa motif wa ni.


Ada lagi sambungan, nanti ah pasal wa kena pergi kelas, daa~