Saturday, 31 January 2015

Piala Sumbangsih: Debaran Kian Terasa !!!

Beberapa jam sahaja lagi dua pasukan terbaik di Malaysia akan bertembung demi merebut piala bersejarah, Piala Sultan Haji Ahmad Shah. Perlawanan Sumbangsih ini merupakan perlawanan pertama bagi memulakan Liga Malaysia 2015. 

(Kredit poto, TV3 Malaysia)

Tok Gajah yang turun tanpa beberapa tonggak utama pada perlawanan ini masih optimis mampu mengekalkan Piala Sumbangsih di bumi Pahang. Menurut pengendali pasukan Tok Gajah, Zainal Abidin Hassan, "Pemain saya lebih tumpukan kepada permainan. Mereka tidak akan ingat hal di luar atau apa saja cubaan provokasi penyokong. Bila wisel perlawanan ditiup, mereka akan menjalankan tugas dengan baik dan tidak fikir perkara luar. Mereka sudah melakukan sebelum ini dan boleh mengulanginya." (sumber:http://www.hmetro.com.my/node/27561?m=1 ) 

(Zainal Abidin Hassan, Pengendali Tok Gajah. Kredit poto, Utusan Online)

Berdepan dengan Juara Liga Super 2014 ternyata mencabar dan pasukan Pahang perlu lebih berhati-hati dengan kehadiran tonggak import pasukan tuan rumah yang ternyata beberapa kali menggegar gawang pasukan Pahang dalam perlawanan-perlawanan sebelum ini. 

(Bojan dan Dickson semasa bersama TRW. Sumber Sokernet.com)

Ketua Jurulatih Harimau Selatan, Bojan Hodak juga percaya bahawa anak buahnya mampu melakukan kejutan keatas pasukan Tok Gajah dengan strategi dan taktikal yang berbeza. "Saya tidak gusar pada pertembungan yang dianggap 'klasik' ini malah sudah ada perancangan rapi untuk menghadapi Pahang. Apapun, sudah pasti saya memburu tiga mata dan juga piala." (sumber: http://www.hmetro.com.my/node/27565?m=1)

Kedua-dua pasukan dilihat seimbang dari pelbagai aspek, cuma perlawanan pada malam ini bakal membuktikan pasukan mana yang layak bergelar juara Piala Sumbangsih. Ayuh kita sama-sama memberikan sokongan padu kepada pasukan Tok Gajah supaya mereka mampu membawa pulang Piala Sumbangsih ke negeri Pahang.
Kepada para penyokong yang ke Larkin, kami TokGajahForever mendoakan anda semoga selamat sampai dan selamat pulang, serta menjaga tingkah laku di stadium. Yang tidak berkesempatan ke stadium, anda boleh menonton perlawanan ini secara langsung di Astro Arena Saluran 801, TV1 dan TV3.

Teruskan menyokong kami, Tok Gajah Forever !!!

HOGOH PAHANG HOGOH !
DARI RODONG UNTUK RODONG !