Wednesday, 2 January 2013

Kejutan buat penyokong setia Tok GajahTeka-teki siapakah akan menyarung jersey Pahang untuk musim 2013 akhir terjawab apabila Persatuan BolaSepak Negeri Pahang mengumumkan senarai 25 pemain di satu majlis memperkenalkan pemain di Restoran Chicking Fried Chicken, Kuantan, 20 December yang lalu.

Pahang menyenaraikan 8 muka baru termasuk 2 tonggak import iaitu pemain kelahiran Macedonia, Nicolche Klechkaroski, 29, dan Mohamed Borji, 32, dari Maghribi, yang kedua-duanya merupakan pemain penyerang. 6 pemain lagi adalah pemain tempatan termasuk Amirrul Hadi Zainal (dari Selangor), Razman Roslan (dari Selangor), Azidan Sarudin (dari Selangor), Nasril Nordin (dari Perak). Dua lagi pemain adalah dari pasukan Shahzan Muda, Faisal Rosli dan Khairul Azhan Khalid.

Berdasarkan senarai pemain Pahang, TGF yakin Pahang boleh mencapai top 5 untuk Liga Super 2013. Walaupun ramai peminat yang kecewa dengan tindakan Dollah Salleh menyenaraikan 2 pemain import di bahagian serangan, diharapkan rancangan Dollah Salleh ini berjaya. Kita tidak mahu jadi situasi sama macam tahun 2012, di mana benteng pertahanan yang longgar, meranapkan impian seluruh rakyat Pahang untuk memenangi kejuaraan Liga Perdana.  Disaat Pahang mampu memperoleh kemenangan, pemain di barisan pertahanan selalu menjadi punca kita sebagai peminat pulang hampa.

Liga Super 2013 merupakan mungkin menjadi satu sejarah baru bola sepak Malaysia. Buat pertama kali nya, kita dapat menyaksikan beberapa pemain berkelas dunia beraksi di Liga Malaysia. Darul Takzim FC (dulunya Johor FC) dengan Daniel Guiza & Del Nero, T-Team dengan Celeb Folan & George Boateng , mungkin Liga Super 2013 akan menjadi saingan paling menarik untuk disaksikan di abad ini. Semoga wira-wira Tokgajah mampu meletakkan Pahang sebaris dengan pasukan handalan yang lain.


Hogoh Tokgajah Hogoh!!!!!!


Berikut adalah senarai pemain Pahang 2013
Skuad Liga Super 2013 Pahang

Pegawai:
Pengurus: Dato Che Nasir Salleh
Penolong Pengurus: Zainal Abidin Hassan
Ketua Jurulatih: Dollah Salleh
Penolong Jurulatih: Ahmad Shaharuddin Rosdi
Jurulatih Penjaga gol: Mudzar Mohamad
Fisioterapist: Suhaimi Bin Rami
Jurulatih Kecergasan: Rahim Kadir Ku Jambu
Kitman: Razak Akil
Pegawai Keselamatan: Fuzzemi Ibrahim

Pemain:
Penjaga Gol
Mohd Khairul Azhan Mohd Khalid (Gk) (1)
Mohd Rosfaizul Azuar Ali (22)
Mohd Nasril Nordin (23)

Pertahanan
Jalalludin Abu Jaafar (2)
Mohd Saiful Nizaam Miswan (3)
Mohd Hazri Rozali (6)
Mohd Razman Roslan (13)
Mohd Faisal Mohd Rosli (14)
Mohd Zaiza Zainal Abidin (17)
Muhammad Syawal Norsam (18)
Shahrizan Salleh (20)

Tengah
Mohd Amirulhadi Zainal (5)
Surendran A/L Ravindran (7)
Azidan Bin Sarudin (8)
Mohd Faizol Hussain (11)
Mohd Hazuan Mohd Daud (15)
Mohd Hafiz Kamal (21)
Gopinathan Ramachandra (24)

Penyerang
Abdul Malik Mat Ariff (10)
Mohamed Borji (9)
Azamuddin Mohd Akil (12)
Nikolche Klechkaroski (16)
Mohd Fauzi Rozlan (19)sumber gambor pemain-pemain hensem : Sinar Harian