Wednesday, 23 January 2013

Strategi Dollah semakin menjadi


Meski tiada jaringan dihasilkan pada babak separuh masa pertama, kehadiran penyokong Pahang yang sporting mungkin telah menaikkan semangat pemain untuk terus berhabis-habisan menyerang Terengganu. Pahang menunjukkan aksi-aksi menarik sepanjang perlawanan malam tadi dengan kebangkitan menentang Terengganu bagi menghasilkan jaringan 3 gol yang disempurnakan oleh Hafiz Kamal dan Fauzi Roslan (Kojie)

Keeper Terengganu, meski beliau lahir di Liverpool, tak semestinya beliau terer, eh? Wakaka. Ramai yang menentang kehadiran keeper Pahang, Nasril, kerana bentuk badannya kurang menarik untuk ditatapi, namun, kecemerlangannya menyelamatkan beberapa percubaan penyerang Terengganu akhirnya berhasil. Syabas TGF ucapkan.

Walau Pahang tumpas di Stadium Shah Alam tempoh hari, Pahang tidak membiarkan kekecewaan itu mengganggu dan akhirnya memberi kelebihan 3 mata kepada pasukan Tok Gajah ini. Pahang bangkit menyerang! Wah semangat.

Tok Gajah bertungkus lumus memecah benteng pertahanan Sang Penyu sehingga minit ke-77, apabila Hafiz Kamal membuka jaringan dengan sepakan percuma dengan kaki kiri yang menarik.

Seminit kemudian, Pahang mengandakan jaringan apabila Fauzi Roslan aka Kojie berlari ke hujung gol untk menanduk hantaran lintang Mohamed Borji, sebelum Hafiz menutup malam kegemilangan Pahang dengan jaringan jarak dekat setelah satu serangan pantas dari Kojie.

Carta Liga Super 2013 :


p/s : Gol sepakan percuma Hafiz Kamal smart la bagi koi.
p/s 1 : Dollah dah pandai mengatur strategi, no more import yang entah pape tu. kehkeh. Pemain tempatan jugek yang power.

Sumber gambor carta : Sokernet.com


Berikut ialah senarai pemain power malam tadi :

Pahang XI: Nasril, Jalaluddin, Saiful, Razman, Faisal, Suren (Borji), Faizol, Amirul (Hafiz Kamal), Gopinathan, Azamuddin, Fauzi Roslan

Penjaring gol: Hafiz Kamal 77’, 90’ & Fauzi Roslan 79’

Terengganu XI: Adney, Muhaimin, Bikana, Faizal (Hazmizan), Nik Zul, Puneswaren, Nordin (Ismail Faruqi), Rosdi, Ashari, Effa, Faderin (Manaf Mamat)