Wednesday, 27 February 2013

Menang bersama penaja baru!

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dengan kemenangan dalam saingan Piala FA malam tadi. Kita telah berjaya menumpaskan pasukan Tentera Darat dengan jaringan besar iaitu 7-1. Satu keputusan yang boleh dibanggakan oleh pengurusan, pemain, dan para peminat Pahang. 

Penjaring 7 gol trrsebut adalah Gopi, Alex (4) , Faizol, dan Borji. Tahniah kepada Alex kerana berjaya menyumbat 4 gol dalam satu perlawanan setelah sekian lama tidak menjaringkan gol. Tahniah juga pada Gopi yang berjaya menjaringkan gol setelah banyak kali terlepas peluang di hadapan mata termasuk peluang2 dalam game2 sebelum ni ( Vs Perak dan Kelantan ) . Faizol dengan tenang melepaskan rembatan manakala Borji dengan mudah mengambil sepakan penalti . Pasukan Pahang pula dibolosi dengan sepakan penalti setelah Razman didapati mengasari pihak lawan.

Pada pemerhatian koi yang tak seberapa ni, koi melihat permainan Pahang malam tadi agak kemas dan teratur. Cuma keadaan padang lecak sedikit mncacatkan gerakan pasukan. Penjaga gol kita malam ni iaitu Rosfaizul koi rasa dah boleh perlahan-lahan menggantikan Nasril . Beri lah peluang pada beliau untuk membuktikan kemampuan . Manakala untuk import kita, koi beri gred C pada Borji dan gred E pada Nico dengan prsembahan yang ditunjukkan. Walaupun menjaringkan gol penalti, Borji tetap nampak tidak memberi impak dalam pasukan Pahang, Sering kali offside, terjatuh, berat berlari, terlampau mengharapkan ehsan refree ( tak dilayan pun ) dan sebagainya. Ini bukan yang kita mahukan setelah menghabiskan banyak wang untuk membayar import. Nico pula kelihatan seperti "keras" di atas padang. Susuk badan yang besar dah sedap tapi berat nak berlari. One by one dengan keeper pun bukan ke laut lagi dah, tapi ke arah board iklan yang indah. Ini amat2 mengecewakan! Bayaran lima angka kepada pemain2 import langsung tak berbaloi! Harap bulan 4 ni , pengganti mereka tidak mengecewakan.

Tak dilupa juga, kita ada dapat penaja baru. Mesti aokme dapat tengok kan di jersi Pahang bahagian belakang? Penaja baru kita iaitu Aras Kuasa Sdn Bhd. Terima kasih kerana sudi menaja pasukan kami. Harap selepas ni dengan kebangkitan pasukan Pahang, banyak lagi syarikat2 di luar sana yang sudi menaja pasukan Pahang. Ini dapat mengukuhkan lagi kewangan kelab sekaligus memberi kekuatan dalam bentuk "Financing".

Next game Piala FA kita kan bertemu pasukan Sime Darby .Tarikh kami akan update kemudian ya.
MAJULAH BOLASEPAK PAHANG!
KAMI DI BELAKANG KAMU!

Hogoh PAHANG Hogoh !
Hitam Putih Takkan Padam!

Bantu Dana TGF






Ralat : Terdapat banyak yang mahu t-shirt 3rd edition yang dah habis ni. Anda mahu kami buka semula pre - order atau tidak untuk baju ini? Sila jawab di pool penjuru kanan anda. Ini macam survey . Harap kerjasama aokme rodong2 .. :)


Dari Rodong Untuk Rodong